Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

Mijn naam is Yvette Philippi en ik ben in het rijke bezit van een gevarieerde Zwitserse Witte Herder roedel.  Naast mijn werkzaamheden als designer en product controler, wordt de rest van mijn vrije tijd besteed aan mijn andere passie: de Zwitserse Witte Herder!

In het verleden ben ik met mijn honden actief geweest in de Gedrag & Gehoorzaamheid en heeft de behendigheidsport altijd mijn voorkeur gehad. Jarenlang heb ik fanatiek met meerdere honden deelgenomen aan de wedstrijdcompetitie. Daarnaast hebben we ons ook bezig gehouden met flyball, ringtraining en UV. Ik ben een voorstander van een positieve trainingsmethode. Het plezier van (en samen met) de hond moet de boventoon voeren en het resultaat is daardoor velen malen groter is mijn ervaring.

Na jaren geleden een lange tijd shows in binnen- en buitenland te hebben gelopen, fokkers te hebben bezocht en veel informatie te hebben vergaard besloot ik dat ik ook als fokker actief wilde zijn. Ik vind fokken een serieuze aangelegenheid en om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen heb ik eerst de cursussen Kynologische Kennis I en II gevolgd en tussentijds een kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer. In het jaar 2000 werd het eerste Crystal Moon nestje geboren; een prachtig nestje Witte Herders waarna het 'Zwitserse Witte Herder virus' niet meer te stoppen bleek. Inmiddels zijn we jaren verder en ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het welzijn en gezondheid van de Zwitserse Witte Herder waarbij ik een grote interesse heb ontwikkeld voor bijzondere bloedlijnen waarmee ik een bijdrage hoop te leveren aan het terugdringen van de verwantschap binnen de Zwitserse Witte Herder populatie. Om dit doel te verwezenlijken hebben we in 2006 voor het eerst een Witte Herder reu geÔmporteerd uit het verre AustraliŽ en is onze laatste buitenlandse import een prachtige reu uit Amerika. In de tussentijd hebben we inmiddels meerdere Witte Herders uit Zweden geÔmporteerd, een dame uit Duitsland, honden uit Frankrijk, Finland, TsjechiŽ, ItaliŽ, BraziliŽ, ArgentiniŽ, Amerika en AustraliŽ. Ook voor dekkingen van onze dames zoeken we reuen buiten de landgrenzen en hebben we in Duitsland, BelgiŽ, Finland, Frankrijk en Denemarken gevonden wat we zochten.

In de toekomst zullen wij ons blijven inzetten voor verbreding van de Zwitserse Witte Herder populatie door honden te importeren met een bijzondere of minder bekende bloedlijn als wij een kans zien daarmee iets toe te voegen aan de populatie: de erfenis voor de toekomst!

Ik vind het belangrijk om mijn kennis te blijven uitbreiden: in het verleden heb ik seminars en lezingen bijgewoond o.a. over hartproblemen, fertiliteit en problemen rondom de geboorte, tandkunde, voeding en skeletafwijkingen, gedrag, rugproblemen, DM en 8ste rugwervel, regel- en wetgeving, populatie genetica, inteelt en verwantschap, klassieke homeopathie. Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen op de voet volgen. Een aantal jaar geleden heb ik het vakbekwaam certificaat 'Houden van Honden en Katten' behaald. Hieronder staan een aantal gevolgde lezingen vermeld:

     

Ogen & neuzen
en kleurgebonden ziektes

 

Epigenetica bij honden

 

Darmziekten bij rashonden

 

Toekomst van de fokkerij

             
   

Vakbekwaam houden van honden en katten

 

  Gezonde voeding voor pups

 

Invloed van hormonen op de ontwikkeling

 
   

Omgaan met ziektes in de fok

 

Inteelt en outcross

 

Keuzes in de fokkerij

     
   

Gedragsmatige invloeden

   
 
 

Voor vragen, inlichtingen en/of opmerkingen kunt u contact met me opnemen!

     

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2021 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission