Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 
         


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Ik ben Markéta van kennel Taien heel erg dankbaar dat ze haar hartendiefje Obi aan ons heeft toevertrouwd. Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen hem een prachtig mooi leven te bezorgen omringd met veel liefde, iets wat echt niet moeilijk is met het innemende karakter van hem! Obi is een hele lieve hond, die het liefste de hele dag speelt en geen genoeg kan krijgen geknuffeld te worden.
Zijn prachtige moeder mag zich Tsjechisch en Sloveens Jeugdkampioen noemen, Pools National Winner en BBI World Winner 2008.
De vader van Obi is de bijzondere & machtig mooie Engelse reu Otso van wie Obi overduidelijk zijn looks heeft meegekregen.
Obi heeft een niet allerdaagse afstamming dus zijn wij heel erg blij dat hij onze bloedlijnen komt versterken.

Omdat Obi pas op volwassen leeftijd bij ons is komen wonen heeft hij zijn fokgeschiktheidskeuring behaald volgens de strenge regels van de Tsjechische kennelclub CMKU en deze goedkeuring is overgenomen door de officieel erkende rasvereniging waarbij wij zijn aangesloten. Hij heeft uitsluitend perfecte gezondheidsuitslagen en ook is hij in het bezit van de vereiste showkwalificaties.

Obi is beschikbaar als dekreu voor goedgekeurde en passende teefjes. 

 


 


         
         
         
         

  Firepool Otso

  Bricketwood White Supremo for Firepool   Bricketwood Crown Prince
  Tabarka Blanc of Bricketwood 
  Hamshill Peony Blossom of Firepool   Kenmillto Reflection
  Kenmillone Threeways Girl
  Chantal Taien   Surefire Obi Wan Kinobi   Regalwise Z'Surefire of Juel
  Surefire's Gretta
  Gara z Veselé Rodiny   Williams General Eisenhower
  Angie z Veselé Rodiny
   


  Herkomst : Import Tsjechië
  Hoogte : 61.5 cm
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-0 (VRIJ)
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Ogen : VRIJ
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering CMKU 2012
 
 


Soms kom je zo iets bijzonders tegen dat je hart er sneller van gaat kloppen....zo verging het mij toen ik dit knappe heerschap tegen kwam op het web! Na eerst een heleboel vragen te hebben afgevuurd, duizend dingen te hebben uitgezocht en een heleboel regelwerk, hebben we de knoop doorgehakt en besloten om Daim naar Nederland te laten overkomen vanuit het verre Brazilië.
Daim's moeder is Braziliaans kampioen en een kleindochter van de fameuze multi kampioen Fox Mulder en zijn vader heeft een totaal onbekende bloedlijn voor Europa. Daim is een hele grote vrijdoos, erg aanhankelijk en super lief voor het eigen gezin. Daarnaast kan hij goed overweg met andere honden en dieren, is hij een goede bewaker van huis en haard en zijn ballen in alle maten enorm favoriet.

Daim is uitgegroeid tot een hele leuke hond die ontzettend graag dicht bij je in de buurt is maar ook helemaal verliefd is op zijn grote vriendinnetje Kikay. Een levensgenieter dus :) 

 


 


         
         
         
         

  Ladypark Wolf of Greece

  Ladypark Polar Bear   Kansas von Freigang
  Ira Kaniman
  Shiva of Foppish Lion   Lion of Foppish Lion
  Brenda of Foppish Lion
  Neve Poars   Ventana MBS-4 Chacal   Caracante's Al Manara
  Chamorro's Kelly
  Luana das Dunas Brancas   Alhambra's Fox Mulder
  Khan el Mary Zaina IBN Super
   


  Herkomst : Import Brazilië
  Hoogte : 62 cm
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-C
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij van afwijkingen
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N
  Beharing : Stokhaar

 


Al enige tijd had ik mijn oog laten vallen op een Argentijnse reu met een interessante bloedlijn. Daarnaast was hij Argentijns Showkampioen en had ook nog eens mooie gezondheidsuitslagen. Een mooie combinatie van schoonheid en gezondheid dus! Echter het importeren van een pupje van zover weg heeft elke keer toch wel heel wat voeten in de aarde weet ik uit ervaring. Het toeval wilde dat ik samen met een collega fokker rond aan het kijken was in Europa naar een nieuwe aanwinst voor haar kennel en langzaamaan nam het plan om gezamenlijk een hond te importeren vastere vormen aan. Natuurlijk was het geen toeval dat er op dat moment een nestje in Argentinië geboren was van de reu die hoog op mijn verlanglijstje stond. Toen bij navraag bleek dat ook de moeder van het nestje perfecte gezondheidsuitslagen had was de knoop snel doorgehakt! Na (voor ons gevoel) heeeeeeeel lang wachten zette ons reutje Kayoz op 17 december zijn eerste stapjes op Nederlandse bodem. Een prachtig langstok reutje met een mooie witte vacht, donkere ogen, een zwart dopneusje en prachtig mooie zwarte nageltjes maar bovenal een hondje met een heerlijk karakter. Ondanks zijn 3 dagen lange reis kwam hij vrolijk, blij en speels op Schiphol aan.

Wij willen zijn fokkers Cecilia en Manuel Jose Farinas van kennel Kupal Kuyen enorm bedanken dat zij hun mooiste reutje naar ons hebben willen sturen, we zullen er alles aan doen om hem een mooi, gelukkig en fijn leven te bezorgen.

2016 update: Kayoz ontwikkelt zich subliem, zijn eerste gezondheidsuitslagen zijn binnen en tot nu toe perfect! In 2016 zullen we de laatste onderzoeken doen en hem aanbieden voor de fokkeuring van de Rasclub voor Zwitserse Witte Herders!

Kayoz is co-owned met Ivana Bakker van kennel Secret Diamonds
Kayoz is voorlopig nog niet beschikbaar voor dekkingen buiten onze eigen kennels. 

 


 


         
         
         
         

  Chacal do Vale do Iquiry

  Andy do Vale do Iquiry   Alhambra's Bonno II
  Alhambra's Dara
  Meg do Rancho o Pastor   Alhambra's Thall
  Mell das Dunas Brancas
  Maia White so White   Ralph White so White   Calfu de Hannu Hankko
  Calana von Basel
  Princess de Blancos del Sur   Alex de Blancanieves
  Ikana de White Shadow
   


  Herkomst : Import Argentinië
  Hoogte : 64 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED Vrij
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Vrij '15
  ECVO Ogen : Vrij '16
  Hypofysaire Dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstok (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2016
 
Tevens is Kayoz getest op: Mucopolysacc. Type 7 Normaal | Ciliary Dyskinesia Primary Normaal | IGS Normaal | Heuplaxiteit 1 Drager | Neuronal Ceroid Lipofuscinosis 5 Normaal | CSNB Normaal | X-SCID Normaal | Erfelijke Cataract HSF4 Normaal | Cyclic Neutropenia Normaal | rcd3-PRA Normaal | TNS Normaal | Hyperuricemie Normaal | PLL Normaal | CMR1 Normaal | gPRA Normaal | Brachyurie Normaal | Dermatofibrose Normaal | CLAD Type III Normaal | Cardiomyopathy Dilated Normaal| Heuplaxiteit 2 Drager | Myotonia Congenita 2 Normaal | Galblaas Murocelie Normaal

 


It's Magic!

Altijd op zoek naar iets bijzonders kwam ik de Argentijnse fokker van Magic op het spoor en raakte erg enthousiast. Uiteraard moest er eerst nog het nodige uitgeplozen worden zoals de bloedlijn, de gezondheidsuitslagen van de ouders, familie én......ook de fokker moest nog willen meewerken. Want een pupje uit Argentinië naar Nederland laten verhuizen is niet niks.

We hadden het grote geluk dat zijn fokker Fernando Roderigues alle medewerking verleende. Helemaal in de wolken waren we toen bleek dat er ook nog eens langstokjes in het nest waren die aan onze eisen voldeden. Door de ervaring die we inmiddels hebben met vervoerders die de pups perfect begeleiden op hun reis, hebben we alles meteen kunnen regelen voor de reis naar Nederland van Magic én zijn zusje Yeana (kennel Secret Diamonds). Daarna begon het lange wachten tot ze naar Nederland mochten komen.

Na wat een eeuwigheid leek de duren zijn de pups dan eindelijk hier en wow wat zijn we in onze nopjes! Prachtige pups met mooi pigment, vrolijke kwispelhondjes die alles en iedereen super leuk vinden. Wij willen de fokker dan ook enorm bedanken voor deze bijzondere aanwinsten. Magic is co-owned met Lian die ook zijn dagelijkse mamma is.

Magic is voorlopig nog niet beschikbaar voor dekkingen. 

 


 


       

 

         
         
         

  Dos Blancos Roco

  Chacal do Vale do Iquiri   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho O Pastor
  Aikan Aixa de Blanco que Trabajan   Alex de Blancanieves
  Cumba Eva de al Jezzera
  Francesca de Lig-Ray Sakin   Caleb de Lig-Ray Sakin   Copo de las Mantanas Nevadas
  Eileen Sasha de Blancos que Trabajan
  Blancos del Pinar Cleo   Colt Rey de Blancos que Trabajan
  Thai de Blancos del Sur
   

 

 

 

 


  Herkomst : Import Argentinië
  Hoogte : 63 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-Vrij
  Patella Luxatie : Normaal-Vrij
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : Vrij '17
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  vWD Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2017
 
Tevens is Magic getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embarc" testen. Hij is in totaal op 160 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende mutaties van Hemofilie A en B, verschillende skeletafwijkingen, oogafwijkingen, neurologische afwijkingen etc. Hij is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan zijn nakomelingen.

 


Onze Hotshot Aaron is een reu die we hebben aangehouden uit het tweede nestje van onze Italiaanse schoonheid Joolz en onze kanjer Daim. Hij werd als eerste geboren en wist al snel de weg naar de melkbar te vinden. Gaandeweg zagen we hem meer en meer veranderen in een echte hunk! Uiteraard bleef het spannend tot op de leeftijd van 6 weken de dierenarts zou bevestigen dat hij 2 ingedaalde testikels had, toch wel een eerste vereiste voor een -hopelijk- toekomstige dekreu ;) Gelukkig was alles in orde bij hem (en zijn 3 broertjes) en daarna was de keuze definitief bepaald!

Uiteraard was ook de uitkomst van de karakter-aanlegtest belangrijk en eigenlijk dekt deze uitspraak van de puptester de hele lading: "Had ik al gezegd dat dit reutje met mij mee naar huis mag?".

Deze knapperd heeft zich laten zien als een rustige, vriendelijke, gemoedelijke en stabiele pup, die niet dominant is, zonder onderdanig te zijn. Daarnaast is hij van een mooi stoer type met goed neuspigment, donkere ogen en een sneeuwwitte vacht. Kortom hij heeft alle eigenschappen in zich om uit te groeien tot iets bijzonders. 

 


 


 

 
 
 

 

         
         
         

  Rough Diam'nd of Haus Schmidt

  Ladypark Wolf of Greece   Ladypark Polar Bear
  Shiva of Foppish Lion
  Neve Poars   Ventania MBS-4 Chacal
  Luana das Dunas Brancas
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 


Al vanaf de dag dat duidelijk werd dat Phoebe door de machtig imposante Deense reu Ghandi gedekt zou worden hadden we besloten dat ook van deze combinatie zowel een reu als een teef aan onze kennel verbonden zouden blijven zodat we deze lijnen voor de toekomst veilig kunnen stellen voor het Zwitserse Witte Herder bestand. Vandaar dat we naast Kaya ook knappe hunk Kodi hebben aangehouden. Al snel onderscheidde hij zich door zijn pigment en zijn personality. Altijd vrolijk, altijd blij! Toen gaandeweg duidelijk werd dat Kodi ook nog eens prima gebouwd was werd steeds meer en meer zeker dat ik hem graag wilde aanhouden.

Een zin uit zijn pupverslag dekt de lading prima:
"Deze kleine man is lekker onderzoekend" met daarnaast de bevindingen "Dit pupje is niet dominant van aanleg maar toont wel een vastberaden kant en is ook best zeker van zichzelf. Daarnaast heeft hij een prima herstelvermogen, een lieve aanhankelijke aard en een heel goede mensgerichtheid wat het allemaal een stuk gemakkelijker maakt."

We denken dat in Kodi alles verenigd is om hem uit te laten groeien tot een mooie stoere aanwinst voor de Crystal Moon roedel. Hopelijk bewijst de toekomst mijn gelijk :) 

 


 


       

 

         
         
         

  Egeborg's Ghandi

  Egeborg's Aslan   Rufus
  Tinka's Ida
  Assia's Alina Tikka   Czingaro the White Diamond
  Oxholm's Assia
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien   Firepool Otso
  Chantal Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck   Neigepearl Warrungal Wiseguy
  Nice of you to come Bye Indy
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : Volgt
  Rugafwijkingen : Volgt
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 


Uit het nestje van Italiaanse Joolz en Argentijnse Kayoz wilden we niet alleen een teefje aanhouden maar ook een reutje. Het was niet erg makkelijk om een keuze te maken omdat er een aantal reutjes voor mij er uitsprongen waarbij we kijken naar exterieur en karakter voor zover dat mogelijk is op de puppy leeftijd. Gaandeweg kreeg ik toch dat 'speciale gevoel' bij 2 reutjes en 1 daarvan is onze Ego geworden die door zijn gezin liefkozend tot D-Jay is omgedoopt. Een prachtig stokhaar reutje met al een heel stoer hoofd, uitmuntend neuspigment en heerlijk karakter.

De omschrijving uit zijn puppy -karaktertest- verslag:

"Heel rustig, vriendelijk en vrolijk, open en sociaal hondje met belangstelling voor de omgeving. Altijd vrolijk kwispelend en heel mensgericht. Maakt op een hele mooie en fijne manier contact, heel vriendelijk en bijna 'bescheiden'. Is niet snel onder de indrukt en onderzoekt en besnuffelt de omgeving en aangeboden voorwerpen op een rustige manier. Speelt graag en brengt speeltjes al terug naar tester, wil graag samenwerken/spelen."

Hij zal in zijn pleeggezin getraind worden en vast een hele fijne sporthond worden en voor mijn kennel hopelijk een prachtige nieuwe reu waar we de toekomst mee in kunnen!

Alle onderstaande foto's zijn gemaakt door Kees van Sundert van "Inspired by Bandhu hondenfotografie" waarvoor mijn grote dank! 

 


 


         
         
         
         

  X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho o Pastor
  Maia White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt - 7 rugwervels
  Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar (K/L)
  Fokgoedkeuring : Volgt

 

 

 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2017 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission